Feestelijke opening

Een feestelijke opening

En toen was daar eindelijk de dag. De feestelijke opening van Fruit van Nien! Na veel werk, en hulp van lieve familie, was de tuin op tijd klaar voor de eerste plukkers. Het gras was gemaaid, de geschilderde bordjes voor de fruitbedden stonden klaar, de aardbeien waren heerlijk rijp. Toen ik in de ochtend van 8 juni op de tuin kwam, hingen er aan het begin van de tuin en in het midden wat grote lakens. Voor mij een groot raadsel wat ze daar deden.. Die hingen er gister nog niet toen ik naar huis ging? Om 10 uur zou Arjen, de toenmalige bloementeler, een woordje spreken en beide tuinen openen voor publiek. Toen dat klaar was konden de mensen gaan plukken.

Maar ik moest even wachten van mijn moeder, zij wilde ook nog graag wat zeggen. Dus bleef ik staan en werden de familie en vrienden bij elkaar geroepen. Mijn moeder begon een verhaal over de weg hier naar toe en hoe ik hier geëindigd was. Daarna kreeg iedereen een glas en ik een champagne fles in de handen gedrukt. Hier moest op getoast worden!!

Voordat ik de fles mocht openen moest ik eerst het doek van het grote iets aan het begin van de tuin trekken. Mijn mond hing open van verbazing…..Achter het doek zat een prachtig informatiebord verstopt met mijn logo en een indeling van de tuin. Ik was tot tranen toe geroerd, mijn familie is daar de vorige avond druk mee geweest om dat nog te plaatsten voor de opening.

Daarna mocht ik naar het midden lopen om dat wat daar stond te onthullen: Een pergola met nog zo’n mooi handgeschilderd bordje van mijn moeder met de naam van de tuin er op (zie foto!) Ontzettend trots op mijn familie! Ze staan altijd voor je klaar en weten overal een feestje van te maken! Ik zou deze tuin niet zo mooi hebben gehad zonder de hulp van hen. Dankbaar!