Jeannine Lamain

Eigenaar - tuinder

Wie ben ik?

Als dochter van een dominee en lerares ben ik niet opgegroeid in de landbouw. Maar van mijn ouders heb ik wel de liefde voor de natuur mee gekregen! Altijd was ik druk met het verzorgen van (gewonde) dieren die ik overal en nergens vond, hielp mijn moeder in de tuin, vooral met de aardbeien (opeten) en speelde veel buiten.

Mijn verleden

Ik wilde vroeger graag de dierenarts opleiding volgen in Barneveld, dat was toen nog maar de enige opleiding, maar dat lukte om verschillende redenen niet. Uiteindelijk mijn creatieve kant losgelaten op het Cibab in Zwolle. Na wat rondgezworven te hebben op de arbeidsmarkt en in mijn hart, bleef het toch kriebelen. Toen kwam ik de opleiding voor Biologisch Dynamische landbouw tegen, de Warmonderhof in Dronten, en die ben ik gaan volgen. Na heel wat uren en jaren ploeteren bij tuinders en zorgboerderijen ben ik sinds 2019 mijn eigen tuin begonnen. Fruit van Nien.

Wat is Fruit van Nien?

Fruit van Nien is een jonge fruit tuin die gevestigd is aan de rand van de Aalanden, in Zwolle. Sinds 2019 teel ik hier biologisch fruit. Zacht fruit zoals aardbeien, verschillende soorten bessen, frambozen, bramen en nog meer. Sinds begin 2020 zijn er appel- en perenboompjes bij gekomen. Op deze tuin wordt er met aandacht voor de natuur geteeld.

Aandacht voor de natuur

Wij hebben de opdracht gekregen om goed voor onze aarde te zorgen en daarom werk ik samen met de natuur en al haar schatten. Dat betekend dat ik bijvoorbeeld niet direct de luizen op de aardbeien ga bestrijden of wegspoelen maar wacht tot het ‘probleem’ vanzelf opgelost wordt: Lieveheersbeestjes, zweefvliegen, sluipwespen, oorwurmen enz...enz.. De tuin werkt met een zelfpluk systeem, dat wil zeggen dat je zelf de allerlekkerste vruchten kan plukken.

Soorten fruit
Grond
KG vrucht
Werkuren per jaar